Blog

Het geheim van de beste verjongingskuur

331399583_718561556582445_1049721500670903386_n
Uncategorized

Het geheim van de beste verjongingskuur

Ik deed zomaar even een klein onderzoekje. 
Ken jij dat, uitstelgedrag? Ja of Nee. 
Deze vraag stelde ik op Facebook en Instagram. Direct kreeg ik reacties, JA, iedereen kan zich vinden in uitstelgedrag. We stellen graag dingen uit wat klusjes zijn, lastige gesprekken, moeilijke onderzoeken, opruimen en schoonmaken, iemand bellen die jouw energie leegzuigt. Ook ik ken uitstelgedrag maar al te goed. En toch word ik dan niet blij van dat uitstellen. Het geeft me geen opgelucht gevoel, ik voel me er zeker niet vrijer door. Nee, eerder gaat het zwaar hangen, drukt het op mijn stemming. Als een constant aanwezig spook in mijn gedachten dat om aandacht vraagt. Mijn moeder leerde al: meteen doen die dingen die je liever uitstelt. En dat klopt, je bent er meteen van af, rust in je lijf en hoofd.

Maar hoe zit het met het uitstellen van onze dromen? Onze behoeftes en verlangens? De dingen waar we juist warm voor lopen en vlinders van in onze buik krijgen? Ook dat stellen we uit. Eerst moet er tijd zijn. Of rust. Of eerst een cursus of diploma halen. Of verhuizen. Of beter, na de zomer. Ja? Herken jij dit ook?

Wat doen we met de dingen waar we al jaren naar verlangen? Die winkel, dat bedrijfje, die reis, dat bezoek, dat vrijwilligerswerk, die opleiding, creativiteit, retraite. Eerst de kinderen de deur uit. Of eerst de mantelzorg voor een van je ouders, of voor alle twee. 

Van uitstel komt afstel, maar vooral krijg je van uitstel een vervelend gevoel in je buik. Want het wordt onrustig van binnen, want de jaren tellen en je kinderen zijn de deur allang uit. En verhuisd ben je inmiddels ook.

Er is maar één moment dat je leeft en dat is nu. En morgen en hopelijk volgend jaar. Van het leven weten we niet hoe lang het bij ons is. Dus stel niet uit, begin gewoon!

De bijvangst is dat jij je daardoor heel erg fijn gaat voelen. Je luistert serieus naar een diep roepen in jou. Een verlangen dat gehoord wil worden, een droom die in vervulling wil gaan. Kriebels in jouw buik, misschien komt er precies nu op dit moment wel zo’n verlangen in jou naar boven….

En door zo naar jouzelf te luisteren, daar groei je van, daar krijg je vleugels van en dat laat jou stralen! En van dat stralen ga je er ook weer jonger uitzien. Want je zit goed in je vel, je voelt dat je leeft en je doet dingen die je echt graag wil.Jouw leven heeft zin. Je hebt jouw bestemming gevonden. Alles klopt.

Zo stelde ik zelf 10 jaar lang uit om mijn boek te schrijven. En nu ben ik serieus begonnen, en dat geeft mij vleugels!​​

Morgen, maandag 20 februari, is het nieuwe maan. Een uitstekend moment, in lijn met de kosmos, sterren en energie, om nieuwe dingen op te pakken. 

Normaal vraagt de nieuwe maan om te starten met iets nieuws. Deze maan is extra bijzonder en ideaal om verandering in jouw leven aan te brengen, daar waar jij voelt dat het goed is. En deze nieuwe maan maakt het mogelijk om jouw keuzes extra krachtig bij te staan. Zet die eerste stap voor die droom die leeft in jou.

Hoe lang wil jij het nog blijven uitstellen? 

Fijne zondag!

Liefs,

Chantal

PS 1 Stuur mij gerust een reactie! Ik ben heel benieuwd welke droom jij ook steeds zo blijft uitstellen. 

PS ​​2 Op Instagram en Facebook deelde ik deze week elke dag een mantra. De Midwintermantraweek. Omdat we opgaan naar de lente en zo via de krachtige mantra zinnen meer licht en kracht binnen in ons brengen. Herhaal ze de hele dag door. Zodat die zaadjes die in ons leven kunnen groeien en straks bloeien ?

Kijk hier:

Facebook

Instagram