Reviews

Ik ben er van overtuigd dat mijn methode werkt, maar nog veel belangrijker vind ik hoe mensen mijn methode ervaren. Hieronder vind je verhalen van mensen die ik de afgelopen jaren heb mogen helpen. 

IMG_4019
Lieve allemaal,

Mijn naam is Carlita Kroes, Ben 33 jaar en woon in Zandvoort. 3 jaar geleden is mijn moeder plotseling overleden. Zomaar uit het niets, mijn ergste nachtmerrie waarheid. Mijn moeder en ik waren samen 1, ik ben opgegroeid zonder vader dus mijn moeder was mijn alles en ik voor haar. Ik ben vrij snel hulp gaan zoeken want ik wist, ondanks dat ik er eigenlijk helemaal niet bij was met mijn hoofd, dat ik dit niet ging redden in mijn eentje. Dus ben naar een psycholoog gegaan maar dat klikte totaal niet. Maar ik moest echt mijn ei kwijt. Via een dierbare kennis ben ik bij Chantal gekomen. Vanaf onze eerste sessie voelde ik alleen maar warmte en vertrouwdheid. Ik was inmiddels al een paar maanden verder en deed alsof het allemaal niet waar was, ik leefde in een bubbel en daarin was het veilig en niemand kon die bubbel stuk maken. Maar Chantal wel, ik huilde bij Chantal, ik praatte bij Chantal en vertelde mijn gedachten en gevoelens iets wat ik tegen niemand anders deed. Chantal gaf mij hierbij adviezen en antwoorden. Dat is ook de reden dat ik ben doorverwezen naar chantal, omdat het zo belangrijk was om weer met beide voeten op de aarde terecht te komen en dag voor dag te beseffen dat mijn moeder nooit meer terug zou komen. Ook voelde ik mij heel erg schuldig naar mijn moeder en hiervoor en voor nog een aantal dingen heeft Chantal oefeningen met mij gedaan waardoor het weg ging en ik me besefte dat ik me niet zo hoefde te voelen. Ik ben Chantal enorm dankbaar, zij is een fantastisch en mooi mens met al haar rust, kalmte, warmte en vertrouwdheid. Iets wat het allerbelangrijkste en fijnste is in de moeilijkste periode in je leven. Ik houd graag contact met Chantal want ik ben een mens, en na drie jaar doet het nog net zoveel pijn maar ik kan er mee leven. Maar lukt dat even niet weet ik dat ik altijd bij Chantal terecht kan.

Liefs,
Carlita
33 jaar
Mijn vraag aan Chantal op het zwaarste moment in mijn leven was; Hoe kan ik door met leven na het verlies van mijn zoon?

Chantal heeft mij hierbij geholpen door te luisteren, de juiste vragen te stellen en mij te laten nadenken over de essentie van mijn leven. Ik heb nieuwe inzichten in mijzelf gekregen. Ik heb de kracht gevonden om een nieuw pad te bewandelen met het verlies van mijn zoon. Hierdoor heb ik nieuwe zingeving in mijn leven gevonden. Door hierna een coachopleiding te volgen en mijn ervaringsdeskundigheid met verlies en rouw hierbij te gebruiken heb ik ontdekt dat ik zelf als rouwcoach dat kan geven wat mensen met verlies als extra ondersteuning kunnen gebruiken. De bezieling van Chantal neem ik mee in mijn werk.
Joke
Rouwcoach in Drachten
Ik heb Chantal op diverse momenten gevraagd ondersteuning te bieden aan nabestaanden, maar ook mijn eigen teams. Mijn verzoeken aan Chantal varieerden van ogenschijnlijk laagdrempelige nazorg-gesprekken met nabestaanden na een uitvaart tot coachinggesprekken met uitvaartverzorgers én het voorgaan/leiden van nabestaandebijeenkomsten en- lezingen waarin gecompliceerde rouwprocessen werden besproken. Vanuit zowel nabestaanden als vakcollega’s ontving ik hierop veel dankbare reacties. Chantal is in staat om met haar toegankelijkheid, luchtigheid en professioneel luisteren mensen mee te nemen in hun eigen proces. De mooie gesprekken die dan ontstaan, helpt mensen om nieuwe, soms hele andere stappen te maken. De door Chantal gecombineerde kennis van de alternatieve psychologie, theologie (zij spreekt alle geloofstalen van New Age en Katholiek tot Protestant), levenservaring en de kennis als rouwdeskundige, vormen een prachtige combinatie die bijdraagt aan haar verbindende wijze om mensen te begeleiden in hun proces(sen)
Patty-Lou Leenheer
Voormalig operationeel directeur Uitvaartzorg (van Vuure-groep) (uitvaart)beleidsadviseur Eigenaar Getijden Uitvaartzorg
Als je in het leven een verlies lijdt waarbij echt heftig verdriet ontstaat, dan is het heel fijn om met iemand in verbinding te komen die naar je luistert..in veiligheid. Iemand waar je boos mag zijn, mag huilen, stil mag zijn...

Iemand die de tijd voor je neemt, gevoelens helder maakt en ruimte geeft...om van daaruit voorzichtig weer proberen te gaan staan en vooruit te komen. Jij deed de handreikingen vanuit levenservaring en mens-zijn, ik uiteindelijk gelukkig de stappen. Dankbaar ben ik dat ik jou heb ontmoet en dat jij er voor mij was, onvoorwaardelijk. Ik heb er veel van geleerd en heb de draad weer op kunnen pakken. Het traject heeft me gesterkt, in de wetenschap dat er ongetwijfeld nieuw uitdagingen gaan ontstaan.
Anoniem
Ik ben erg blij dat Chantal op ons pad is gekomen. Want ons verlies was niet te bevatten groot. En wat mij betreft wankelde alles wat met geloof in het leven te maken heeft. Het zorgde ervoor dat ik aan de waarde en nut van mijn eigen bestaan twijfelde. Waarom nog nieuwsgierigheid naar de toekomst? Wat ik toen nodig had, was iemand die niet alleen buiten de gebaande paden en patronen denkt. Maar ook meedenkt over mijn leven en mijn spiritualiteit, ook als dat niet in per se in geijkte geloofskaders vastligt. Chantal is openhartig en warm. Het voelt goed, vertrouwd en veilig. Iemand die begrijpt dat je misschien antwoorden wilt die niet altijd voorhanden zijn, in ieder geval vind je die antwoorden niet zomaar in het meest voor de hand liggende laatje. Ik heb heel erg veel geleerd. Ook dat het leven geen dansles is, dat je zelf moet bepalen of rechts- of linksom beter voor me is en dat niemand anders het ritme bepaald. Dat gaf mij lucht en inspiratie maar bovenal vertrouwen voor de toekomst.
Jannus
Omdat ik in het buitenland woon, heb ik eigenlijk vanaf het begin al contact met Chantal via Skype. Dit werkt prima! Mijn hulpvraag was “Hoe om te gaan met verlies van familie leden”, maar er kwam veel meer naar boven. Chantal heeft een hele goede manier om haar vragen te stellen en luistert daarnaast ook goed naar mijn antwoorden. Vaak geef ik zelf al aan, waar de schoen knelt – alleen is dit niet altijd even makkelijk om zelf te ontdekken en in te zien. Naar aanleiding van een eerste gesprek geeft Chantal opdrachten om voor te bereiden voor de volgende keer. Hierdoor laat ze je alvast nadenken over verschillende topics die je bezighouden en hierdoor krijg je inzicht in je eigen situatie. Ik ervaar onze Skype sessies als heel prettig en ze geven me inzicht en energie!
Anoniem