Over Chantal

Het was een keuze: doorwerken of stoppen. Honderden mensen begeleidde ik jarenlang individueel of in groepsverband. In mijn praktijk, bij kerken en uitvaartorganisaties, hield masterclasses en lezingen en was coördinator bij dak- en thuislozen.

Tot dat moment. Een van mijn dochters viel terug in anorexia, mijn man raakte hierdoor burn-out. Juist omdat de thema’s in mijn werk rouw, burn-out en depressie zijn, wist ik: nu moet ik stoppen en neem een sabbatical. Meer tijd en aandacht voor mijn drie volwassen kinderen, man en vooral mijzelf.


Na wat soul-work wist ik: creativiteit gaat mij helpen. Ik meldde mij aan voor een online cursus bij Yvon van Bergen: Intuïtief portretschilderen en ging aan de slag. Schrijven, schilderen en de natuur in. Zo ervaarde ik dat de bron van waaruit ik altijd had gewerkt dezelfde was als waaruit ik nu creëerde. Mensen helen, mensen laten verschijnen op het doek, mijzelf helen. Het was een en al dezelfde bron. Verhalen ontstonden bij de gezichten die geboren werden. Krachtvrouwen.


Toen de crisis begon in 2020 voelde ik: dit wordt mijn nieuwe weg.


Crisis biedt volgens het Chinese teken twee wegen: het gevaar en de kans. Op dat laatste focus ik, met iedereen die op mijn pad komt. Positieve en alternatieve psychologie, theologie, paranormale geneeswijzen, energie werk, nieuwe tijds activatie, Liefde, Universum en God. Dat is mijn dimensie. Daarnaast liep de dood vanaf mijn geboorte met mij mee. Alles is met alles verbonden en iedereen met iedereen. Jouw pijn is mijn pijn, jouw verdriet is mijn verdriet.


Zowel de programma’s online in de Healing Academy als de Healing Art gaat door alle lagen heen en lijkt telepathisch te werken.


Zo werd de crisis van 2020 het moment waarop deze website werd geboren: De Healing Academy en de Healing Art. Was ik doorgegaan met werken was ik zeker ook burn-out geraakt. De voortekens waren aanwezig. Nu werd mijn keuze een gezegende tijd. Waarin mijn idee en werk geboren werd om voorlopig weer verder te gaan. Duurzaam en eigentijds. Zoals ik mijn weg vond, zo help ik de jouwe te vinden.


Terwijl jij thuis bent, ben ik dicht bij, online en toch persoonlijk. Zowel in de 1 op 1 Coaching als de EHBR Training.


Leren hoe je door verlies voorbij kunt gaan en rijker te worden door de ervaring. Lijdensverhalen en krachtverhalen lopen hand in hand.


In ieders leven, in ieder portret dat ik schilder.

Bio