Blog

De Coole Bitch

b0ed1222-e037-4460-b4c1-68f1cbb6e4c3
Uncategorized

De Coole Bitch

‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!’. Ken jij nog die slogan van vroeger? We moesten als meisjes wat mondiger worden en ook kiezen voor technische, exacte vakken. We moesten gelijke tred lopen met de jongens en liever nog, ze slimmer af zijn. Ik vraag me weleens af of daar de wortel ligt van de verharding van ons vrouwen. Ikzelf incluis.
Hoe vaak heb ik vrouwen al niet horen zeggen dat ze het gevoel hadden alles alleen te moeten doen? Ouders die ziek waren, afwezig door het werk of in het vreemde buitenland wonen? ‘Dan doe ik het wel alleen’.

Een gevaarlijke gedachte want je gaat niet alleen denken dat je het allemaal alleen moet doen in het leven, je gaat je ook zo gedragen. En je gaat niet alleen zo denken en je gedragen maar het wordt ook jouw vastgeroeste overtuiging! En tel daarbij op dat je door die gedachten, dat gedrag en die overtuiging jezelf aardig loskoppelt van het gevoel en het feit dat we er allemaal samen zijn en elkaar samen nodig hebben om dingen te bereiken.

Niet alleen. Je bent niet alleen. Maar juist die gedachte dat je alleen bent maakt je hard want je trekt je harnas dik over je heen. Zo, daar komt niks bij (want dat kan mijn pijn doen) want ik kan het allemaal alleen. En ondertussen doe je fucking hard je best, liep je als klein meisje al op je tenen om alles en iedereen bij te houden en wordt het zo koud en kil in je hart door de jaren heen dat het zelfs onveilig in jouzelf begint te voelen. Heel destructief om te denken dat je het alleen moet doen. Je bouwt blokkades op in jouw leven waar niets of niemand meer doorheen kan, noch jijzelf.


Ik herinner mij het einde van een trainingsjaar Non-Dualistische Therapie, een paar jaar geleden. We zaten allemaal bij elkaar in een grote kring. We mochten ieder heel kort iets zeggen over wat het allerbelangrijkste was dat we meenamen uit dat jaar van spirituele professionalisering (het waren allemaal professionals in de zorg). Het verbaasde mij dat drie-kwart van de vrouwen zei: ‘Ik heb zo onnodig hard mijn best gedaan. Het zijn eigenlijk verspilde jaren en ik ben er doodmoe van. Ik bereikte er niks mee en duwde iedereen van me af.’ Ik was er stil van, dat begrijp je.


We zijn als vrouwen vergeten dat we ergens vandaan komen. Een prachtige natuurlijke Moeder bron, van waaruit we begeleid worden. Maar we zijn opgevoed dat we het allemaal moeten doen, er hard voor gaan, ons best doen en goede keuzes maken. Zelf. Terwijl het leven niet te regelen valt, noch te manipuleren of controleren. Het leven leeft zichzelf en wij bewegen daarin mee. Bovendien komen we vaak ergens uit op ons levenspad waar we het rond ons vijftigste of zestigste eigenlijk helemaal niet zo naar ons zin hebben als we dachten. Verkeerde keuzes dus misschien.

Als we nou wat verzachten van binnen in plaats van die coole bitch uit te hangen, en ons wat meer over zouden geven aan die altijd aanwezige bron, hoe zou dat dan zijn? Waar zouden we dan naartoe begeleid worden? Spirituele tradities zeggen dat wij als mensen op zichzelf helemaal niets kunnen. Oeh, dachten we dat nou toch echt! Nee, alleen wanneer wij samenwerken met die bron, dán pas komen we op de plaats van de échte bestemming, en dan toch vooral eerst in ons eigen lijf, hart en ziel.


Jezelf sterker maken gaat via de zachte kant van overgave aan het universum dat als een zachte Moederlijke hand ons steeds tekens geeft om een richting op te gaan. Ze praat zacht bemoedigend. Dan blijkt, we zijn dus eigenlijk helemaal niet alleen! En we hoeven het ook allemaal niet allen te doen! Dat is toch een verademing!


We kunnen ons overgeven aan de kracht en wijsheid van die bron, het universum, God, de engelen, licht, hoe je het ook noemen wil. Dat is pas bevrijding en verlichting! Spirituele wijsheid komt niet via een uitbarsting maar via een zacht naar binnen vloeien van wijsheid en liefde. In plaats van actie en doen, dynamisch, verzachten naar vertrouwen, volgen en voelen.


En dan? Als je zo kunt leven, dan word je mega aantrekkelijk. Niet alleen voor die echte weg die daar voor jou ligt in het leven, niet alleen voor de tekens en signalen van liefde en wijsheid, nee, je wordt een mega aantrekkelijke vrouw! Want jij gaat zo ongelofelijk liefdevol stralen, vol vertrouwen en zekerheid. Watch it, here she comes!!
Hoe lekker voelt dat. Wat zou er nog meer in jou te vinden zijn? Een leven en een vrouw vol verrassingen!


Als jij een volger van die Bron wordt, word jij een leider van jouw leven.
Let’s go ladies!


Liefs,

Chantal