Blog

Door de lens van liefde krijg jij een fantastisch nieuwe toekomst!

167921837_147442873953204_2053649541563086699_n
Uncategorized

Door de lens van liefde krijg jij een fantastisch nieuwe toekomst!

Er is een manier om een totaal ander, gelukkiger en stralender toekomst te krijgen. Ik hoor jou al denken: Hoe dan? Want dat is toch wel de meest gestelde vraag die ik hoor wanneer ik met vrouwen in gesprek ben.

Hoe dan? Wie wil dat niet in deze tijd, stralender door het leven gaan, lichter, gelukkiger en vooral meer liefde ervaren? Want wat gaat er allemaal weer gebeuren nu Covid toch weer als een dief in de nacht rond grijpt en zijn stempel drukt. 

Je staat er wel voor open om op die lichtere manier te leven, of zelfs smacht je ernaar om anders te leven, maar tegelijkertijd zijn er die stemmetjes: Dat lukt mij toch niet. Ja zij heeft makkelijk praten.  
Ik heb al zoveel geprobeerd en niks werkt bij mij. Ik zit nog zo vast in allerlei dingen om te regelen, daar heb ik nu toch nog geen tijd voor. Ik moet eerst aan mijn lichaam werken en dan kan ik dat misschien doen…..


Ik ken ze, de worstelingen, twijfels, uitstelgedrag, negatieve gedachten van vrouwen. Maar echt:
Wanneer jij het aandurft jouzelf over te geven aan het universum en net als het universum door een lens van liefde te kijken, krijg jij een fantastische toekomst. Helemaal nieuw, anders dan jouw verleden. Ik zal het je uitleggen.

Jouw verleden is altijd een verlenging van jouw heden en toekomst. Alles wat jij eerder hebt meegemaakt geeft jou nu gedachten en gevoelens en op basis van die gevoelens projecteer jij jouw toekomst. Zeker wanneer jij te maken hebt met ziekt, verlies of trauma, zullen die situaties bepalen hoe jij je nu voelt en hoe jouw toekomst zal zijn. Als je daar niet een wending in neemt, zal het voor altijd zo blijven inderdaad. Wil je dat? Snap je wat ik bedoel?

Hoe dan? Als jij op die bepaalde manier denkt, door ervaringen, teleurstelling, verlies in jouw verleden, creëer je zo precies hetzelfde heden en precies dezelfde toekomst. Dus, als jij door een andere lens gaat leren kijken, ga jij ook jouw leven, jouw dag en de wereld op een andere manier zien. Meestal is onze lens wat donker, troebel, alsof je altijd slecht licht binnen krijgt. Zet dan een die lens van liefde op, of bril van liefde. Met andere ogen kijk jij naar alles en dat wat je ziet roept gevoelens op. 

Het kijkt heel anders door een helder glas dan door een troebel glas. Wat je ziet is heel anders dan wat je zag. Met liefde kijken betekent met een zachte blik, met compassie, gevoel voor je medemens, gevoel voor de goedheid in ieder ander, vergeving. En zo kun je ook naar jezelf kijken. Stel jezelf de vraag: Kijk ik nu liefdevol of niet? Denk ik nu liefdevol of niet? 

Deze manier kan een knop zijn die je omzet maar is meer een oefening voor elke dag, voor elk moment. Als je zo durft te kijken en je dan ook nog eens over durft te geven aan het universum dat net zo liefdevol naar jou kijkt, dan komt het allemaal wel goed. Jezelf over durven geven is stap twee als antwoord op de Hoe-dan-vraag. Eerst zet je die andere lens op, dan geef je jezelf over.

Ken je nog dat spel vroeger op het schoolplein? Met z’n drieën stond je daar. Jouw klasgenootjes voor en achter jou en jij werd, terwijl jij je voor of achterover liet vallen, opgevangen. Dat was eng, maar het lukte wel. Dat is overgeven. Jouw klasgenootjes wisten wat ze deden, het universum weet wat het doet.

Iedereen maakt dingen mee in haar leven. Kleine dingen, vreselijke dingen, en bij al die dingen hebben we die keus: we hoeven niet vast te blijven zitten in de verwoestingen die die gebeurtenissen hebben gebracht. We hebben een keus om door die andere lens van liefde te gaan kijken, vooral naar onszelf en naar anderen. Want als jij naar anderen met compassie kunt leren kijken, kun je dat ook naar jezelf. En andersom. Het universum heeft een antwoord op alles wat wij meemaken. Vertrouw op die prachtige begeleiding die er is. Jij wil toch ook vrijer leven?

Het is niet erg wanneer je je toch weer even een slachtoffer voelt van het gebeuren in jouw leven, niet erg. Andere mensen kunnen dat in jouw leven benadrukken, oh wat erg allemaal voor je, maar dat is eigenlijk een vorm van aandacht die niet zo helend is voor jou, zo vind je dat geluk nooit voor jezelf. 

Vraag het universum om jou te helpen. Zeg tegen jezelf: Okay, zo wil ik het niet langer, wat er ook speelt, ik verdien het om weer gelukkig te zijn. Om meer licht in mijn leven te ervaren. 

Een tijdje geleden was ik met mijn schoonmoeder in het ziekenhuis. Vanwege Covid moest ik in de grote hal in het ziekenhuis wachten terwijl zij boven op een afdeling ruim een uur een ijzer-infuus zou krijgen. Ik ging terug nar de ingang, koos een tafeltje in de drukte. Deed mijn oortjes in en zette mijn telefoon aan en luisterde naar een meditatie. Ik hield mijn ogen open. Ik keek met zachte en liefdevolle ogen naar al die mensen die daar binnenkwamen, gingen zitten of het ziekenhuis verlieten.

Een totaal andere dimensie en energie dan wanneer ik daar de tijd zat te doden en te wachten op mijn schoonmoeder. Toen zag ik in die hal een jonge, wat Indiaas-achtige vrouw die rustig door de hal liep. Ik zag dikke buik, ze was zwanger. En ineens, alsof een bliksem bij mij binnensloeg, zij was het universum! Zij met haar dikke buik, droeg haar kind, voedde het, beschermde het en zorgde dat het veilig was. Totdat daar het moment was om op eigen benen te gaan staan en geboren te worden. Het universum is als onze moeder. Ze draagt ons, voed ons, inspireert ons en weet wanneer het moment daar is om op eigen benen verder te gaan. En mocht je een keer vallen, dan zijn het die liefdevolle armen van moeder universum die jou even opnemen, dragen, zorgen dat je veilig bent en zijn weten precies wanneer jij weer verder kunt. 

Volledig geïnspireerd en geraakt door wat ik daar in die drukke ziekenhuishal ervaarde, ging ik na ruim een uur naar boven. Ik voelde mij gedragen, door zo’n intens magisch mysterieus grote moeder. Ik voelde dat ze er was, en nog steeds is. Maar alleen wanneer ik mijn voor haar open stel en vertrouw op alles waar zij mij naar leidt. Niet ik, niet wat ik wil, nee wij samen. En dan komt het goed!

Namasté,

Chantal

PS Meditatietraining: Maandag 17 Januari start ik weer samen met Kees Voorhoeve een inspirerende en rustgevende Meditatietraining waarbij ook de inspiratie van Zen-Boeddhist Maarten Houtman wordt behandeld. Alles zal online plaatsvinden. Er is nog een enkele plek vrij. Kijk voor meer informatie: Informatie Meditatie Training