Blog

De Spirituele Weg

167921837_147442873953204_2053649541563086699_n
Uncategorized

De Spirituele Weg

Wat doen we eigenlijk wanneer we een spirituele weg bewandelen? Wat houdt spiritualiteit in? Waar ben je mee bezig? 

Goeie vragen die jezelf bewust maken van wat je aan het doen bent. Misschien ben jij net aarzelend dit pad opgegaan of ben je al een oude rot in deze dimensie.

Het is de grote tijd waarin we massaal écht wakker worden. Het voelt bijna alsof we uit de donkere Middel Eeuwen zijn gestapt. Het is tijd dat we gaan leven wie we eigenlijk zijn. Voel jij dat ook?

Wanneer jij jouw spirituele pad opgaat is dat niet iets wat je af en aan doet. Het is niet iets dat je tijdens jouw meditatie avond doet of tijdens de yogales. Het is ook niet iets wat er alleen is tijdens de sessie bij een medium, astrologe of sessie handlezen. Of wat je opzoekt tijdens de drie dagen in een retraite. Je bent spiritueel. Je doet niet, je bént dat elke dag. Elke minuut, elke seconde. Zo ben je geboren.
Ik zie er misschien lief en vrouwelijk uit. Ik ben een enorm felle voorstander van deze visie. Het is niet iets wat je erbij doet, het is geen treat-well programma of Spa moment. Het is wat jij bent, altijd, nu.

Ik hoor vaak van andere coaches, mediums, therapeuten of yogadocenten dat ze zich zo enorm goed voelen wanneer ze aan het werk zijn. Want daar op die plek, in dat werk, voelen ze een en al spiritualiteit. Die enorme verbinding met jezelf en het ‘grotere’. Dat maakt gelukkig en geeft je een waardevol gevoel en altijd een verlangen naar meer.

Daarbuiten is het lastiger, of zelfs niet aanwezig. Dat is nou net de oefening, om die verbinding ook buiten die veilige comfort-zone te voelen.

Om te beginnen, laat alle oude geloofssystemen eens los, alle oude verhalen die je tot nu toe verteld hebt om jouw leven begrijpelijk te maken en jezelf een plek in de wereld te geven. 

Daarom heb je commitment voor nodig en veel oefening, regelmaat, ritme. Elke dag mediteren ondersteunt dit proces. Hoeft niet een half uur, twintig minuten is goed, soms vijf minuten of soms is de gedachte eraan al heel wat! Zolang je maar iets doet. 
Hoe kun je anders verhalen en overtuigingen die jij decennia lang vertelde, in jou reorganiseren? Daarom is het een pad, een prachtig proces. 

‘Ja, dat wil ik ook!’ Op het moment dat jij dat zegt, ben je al met jouw weg begonnen. Dat jij dat ook wil is een enorm verlangen dat jou drijft om verder te gaan. Een verlangen om eindelijk naar binnen te keren en je bent nieuwsgierig naar wat daar allemaal te vinden is.
En op die weg leren we, herinneren, vallen, staan weer op. Het is een pad van voelen, ruiken, proeven, horen en echt zien. Tot we het pad goed beginnen te kennen, dan wordt het lopen lichter, kijk je rond, fluit je, huppel je. Dat is verlicht leven. Dat is de Spirituele Weg.

Liefs,

Chantal