Blog

Waarom ik doe wat ik doe, mijn grote #WHY

home-1-quote-box-image-oikqbfcm24f9tb87zidbnstg4z2hamuk4pgqpkc8f8-onv6xp9sdzexrkuztpny80rslomkuzoxwql8cernhg
Uncategorized

Waarom ik doe wat ik doe, mijn grote #WHY

Het was zo’n dag. Wow! Ineens is alles weer zo helder. Ik las een paar woorden en yes! Dat gaat over mij. Je begrijp vast hoe dat voelt 🙂

Met de volle maan 27 februari 2021, gebeurde weer van alles.

Die volle maan stond in Maagd. En daar gaat en nou net om bij mij. Want, mijn sterrenbeeld is maagd. Vaak omschreven als een oersaai persoon: perfect, punctueel, georganiseerd, dienstbaar, verfijnd, gevoelig, analytisch, controlerend, schoon en op regelmaat gesteld. Oh wat komt dat als een freaking Freak over!

Eerlijk gezegd voel ik mij daar nooit mee verbonden. Mijn leven is echt alles behalve saai, vanaf mijn geboorte heb ik geen regelmaat gekend, ik zwem altijd tegen de stroom in en tot op de dag van vandaag flow ik met het leven, zonder controle en mij volledig overgevend aan het leven en het alles-omringende Universum.

Mijn leven is een bombastisch kleurig geurend gebeuren waarbij elke dag een sparkle tot in mijn hart is. Want Maagd gaat om zoveel diepers dan die freaking Freak. Het is een devoot archetype dat vaak verkeerd begrepen wordt. Maagd vertegenwoordigt het hoogste ideaal van zuiverheid.

Vroeger was de Maagd het dichtst en meest verbonden met God. Vruchtbaarheid, schoonheid, puurheid en verfijning. Vertegenwoordigt de Hoge Priesteres. Ja, met dat archetype voel ik mij al lang verbonden. Met een diepe devotie naar het spirituele pad en verbonden met innerlijke esoterische wijsheid.

Verbonden met het Oude Egypte, de tempels, de Hoge Priesteressen, de vrouwen bij Jezus, Mystiek en Mysterie. Dat is wie ik ben. Van daaruit leef en werk ik. Dat is een diep weten in mij waar ik mij dag na dag aan over geef. Verder verfijn met allerlei studies.

In de begeleiding van andere vrouwen gebruik ik deze wijsheid. Verbind ik andere vrouwen met hun eigen wijsheid. We hebben lang allerlei dingen moeten leren en zomaar aannemen als waarheid. Deze tijd vraagt om jouw eigen waarheid te vinden. Daarom moeten we en moesten we, ons eerst van heel veel dingen los maken. Zoals de kerk, opvoeding, culturele overtuigingen, vastgeroeste patronen en verwachtingen.

En nu gaat het ook over jou! Dit is ook jouw energie nu, deze tijd waarin jij leeft. Maak je los van alles wat van jou verwacht wordt en vind jouw kracht en wijsheid. Dan ga je stralen en dansen als een Godin in de volle maan. Verbonden met jouw voeten op de Aarde en met jouw handen in de kosmos. Dat ben jij! Maak jezelf niet kleiner, minder of ongelovig. Het wordt tijd, het is tijd, dat wij alle vrouwelijke wijsheid weer vinden en die ook gaan leven!

Jouw lichaam is jouw tempel voor jouw ziel, jouw leven is jouw tempel voor jouw wijsheid, om te leren, oefenen en groeien. Laten wij vrouwen zorgen voor elkaar. Zoek iemand die jou kan begeleiden naar jouw eigen wijsheid. Voel hoe die wijsheid klopt op jouw deur van binnen, een groot verlangen om uit te breken, los te breken en je net zo vrij als een vogel gaat voelen!

Nog meer?

Je begrijpt dat dit alles niet alleen mijn persoonlijke volle maan energie is maar mijn energie voor elke dag. Als kind zag ik mijn ouders overspannen raken, dat nu burn-out heet. Mijn vader tweemaal, mijn moeder een maal. Het varieerde van somberheid of depressief tot gewoon zo ziek dat je je bed niet meer uit kan. Ik leerde op jonge leeftijd al dat niet volgens jouw kern leven, teveel stress jou echt kapot kan maken vanbinnen. Ik dacht, dat nooit! Dus dit is al een vroege les waarin ik leerde dat het belangrijk is om te doen wat je leuk vindt.

Natuurlijk trapte ik ook in de valkuilen van het leven en deed een tijd na mijn studie waarvan ik dacht dat dat verwacht werd van mij. Dat hield gauw op want ik kreeg steeds bronchitis, mijn zwakke plek., ik voelde me niet mezelf. Totdat ik met zo’n wijs iemand in gesprek ging, toe draaide mijn leven en vond ik mijn eigen wijsheid. Die deel ik graag, met jou, met andere vrouwen.

Nog meer…..

Een aantal uren na mijn geboorte overleed ik bijna. Bijna, anders had ik dit niet na kunnen vertellen. Ik was aan het stikken. Gelukkig zag de kraamhulp dat nog net op tijd en heeft mij gered waar ik natuurlijk eeuwig dankbaar voor ben. Elk jaar op mijn verjaardag, vertelden mijn ouders dat ik er bijna niet meer was geweest. Al van heel jongs af aan ben ik mij bewust van die dimensie van leven én de dood. Het maakte al vroeg de interesse in mij wakker om mezelf daar meer in te verdiepen. Daarnaast kan het goed zijn dat ik een BDE (Bijna Dood Ervaring) heb gehad toen ik aan het stikken was, maar daar was ik te jong voor om me daar bewust van te zijn. Wel heb ik enorm veel met de kenmerken van iemand die een BDE heeft gehad.

En nog meer!

Ik word geleid door het grotere, universum, God, om anderen te begeleiden. Dat gaat me heel erg makkelijk af. Dat betekent dat dat precies mijn Goud is, iets wat mij makkelijk afgaat. Het is mijn natuur, alsof ik talloze andere levens hetzelfde eerder heb gedaan. Daar hoef ik niet veel moeite voor te doen. Anderen begeleiden naar een betere tijd en een beter leven. Geluk en jezelf goed voelen komt binnen handbereik, wat je ook mee hebt gemaakt of waar je ook in zit.

Net als vele anderen bezoek ik elk jaar een medium, astrologe om mezelf fris te houden. Om mijzelf te laten inspireren en mijn spirituele pad te volgen. Ik heb het al zo vaak horen zeggen, jij was bij de Katharen, jij was een heks, een healer, een sjamaan, bij de Druiden, ik geloof dat ik overal al wel een keer bij ben geweest. Om juist nu, in deze tijd, het ingaan van het Aquariustijdperk, het echte ingaan van de Nieuwe Tijd, weer hetzelfde te doen, dat begrijp ik helemaal. Al die bronchitus en longproblemen had overigens ook  met die eerdere levens te maken. Longen staan voor Rouw, verlies en heling.

Naast mijn sterrenbeeld kreeg ik mijn achternaam die symbool staat voor graven en in het donker zien: de Mol. Ik lach daar om, hoe toepasselijk. Met liefde draag ik mijn naam. In het donker zien kan alleen wanneer je het licht in jezelf hebt. Dat weet ik. Net als jij, sommigen hebben dat nog niet door, daar help ik bij.

Liefs,

Chantal