Eerste Hulp bij Rouw

Een online maandprogramma dat in het teken staat van holistisch helen na een verlies. Holistisch bij verlies en rouw? Ja, want dat is in mijn ogen het enige dat werkt in deze Nieuwe Tijd waarin veel verandert en dat dus ook een andere aanpak vraagt van verliesverwerking. Je hoeft niet te wachten tot het niet meer gaat. Je kunt gewoon nu al beginnen.

Misschien begrijp je niet helemaal waar ik het over heb of herken je dat niet bij jezelf?

Of, zijn er vriendinnen, zussen, moeders, partners die jou al seintjes geven dat het iets minder gaat met jou? Geven ze goedbedoeld een boek of advies, of de naam van een therapeut, of je moet misschien eens met iemand gaan praten? Dan ben je hier aan het goede adres.

Zie Review onderaan.

Verlies en crisis, het pad kent gevaren en valkuilen. Niets is meer wat het lijkt. Niets is meer zoals het was. En toch, zit er diep van binnen, verborgen leven. Nog niet zichtbaar maar wel aanwezig. Puur, kwalitatief, tijd om gezien te worden. Mogelijkheden om te groeien.

Wist jij dat liefde en rouw onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Je rouwt omdat er liefde is. Liefde wil vastgehouden worden, de dood (het einde van wat dan ook),  losgelaten. Het blijft lastig. Hoe doe je dat?

In een kort en laagdrempelig programma voor vrouwen die verder wil na het verlies van een dierbare, werk, gezondheid, ongeboren kind of veiligheid. Zoveel vrouwen, zoveel soorten van verlies.

Dit programma is voor jou gemaakt om jou weer in je Flow te brengen. Weer meer energie, een beetje licht en luchtigheid. Ook na het missen van die belangrijke dierbaren mensen en zaken in jouw leven.

Het programma

Voor een aantal weken ben ik dichtbij. Ik luister, ik geef handvatten, inspiratie, laat je nadenken en voelen over bepaalde dingen die direct met jouw leven te maken hebben.

Let op: Dit is geen therapie!

Eerst een verhaal

Stabilisatie: van emoties, gevoelens, woorden, gedachten.

En Inspiratie. De voeding voor de ziel.

Hoe werkt rouw eigenlijk?

Educatie over de werking van rouw.

Rouw beroert onze diepere lagen en systemen waar we zelf vaak geen weet van hebben. Want wie heeft jou geleerd hoe je moet rouwen? Meestal blijft het stil bij het antwoord op de vraag.

Balanceren

Contemplatie. Naar binnen keren en reflecteren. 

Heb je veel weggeven van jezelf en voelt het nu als genoeg of op? Hou jij alle ballen in de lucht en komt er steeds meer op je af? Wanneer je op één facet van het leven inlevert, raak je uit balans en dat gaat ten koste van jouw energie, gezondheid en levenslust.

Van rouwpijn naar rouwgroei

Transformatie en manifestatie.

Alles wat je in de eerdere weken hebt geleerd, ervaren en gevoeld werkt nu als een poort om doorheen te gaan. Op weg naar sterker, bewuster, gezonder en wie weet gelukkiger leven. Dat is jouw potentie. Die kracht zit in jou. Op zoek naar jouw krachtverhaal. Dit heeft ook alles met een betekenisvol leven te maken. De zin van het leven.

Hoe eerder we beginnen hoe beter en op het moment dat het jou schikt. Zodat jij bewuster en gesterkt door de komende tijd heen kunt.

Wat krijg je bij dit programma?

Ik vertel je in 4 modules, met video’s, teksten en opdrachten, wat je echt eerst moet weten en nog veel belangrijker wat je kunt doen, om jou weer beter in je vel te laten zitten. Om jou dichter bij jouwzelf en jouw kern te brengen. Dit vraagt ook wat van jou: COMMITMENT. Het komt niet zomaar, jij mag er mee aan de slag.

Dan leert dit programma jou:

  • Stil te staan bij wat er gebeurd is
  • Te voelen en verwoorden wat er aan gedachten en emoties door jou heen gaan
  • Hoe de dimensie van verlies, liefde en leven jou raken op alle facetten van mens zijn. Verdiepen, verdiepen, verdiepen
  • Wat balans en wat holistisch leven is, de Oerkern van ons mens zijn
  • Te reflecteren op jouzelf, jouw leven, toekomst en dromen
  • Dat je verder kunt, al is het verdriet en de pijn nog zo erg. Dat je zelfs opnieuw geboren kunt worden, een nieuw mens worden

Review van twee deelneemsters, Augustus 2020

Lieve Chantal,
Inmiddels heb ik de hele cursus doorlopen en wil ik deze positief afsluiten.
Dank voor al je mooie woorden, voor al je wijze raadgevingen en zienswijzen, je kalmte en je liefde. Bij mij is een situatie ontstaan dat ik door al het intensieve denken heel moe ben. Zó heb ik die rust nu nodig. Ik heb dat mezelf nooit toegestaan maar dat doe ik nu dus wel, eindelijk kan ik ontspannen. Mijn gedachten raken vrijer en vrijer en ik sta mezelf nu ook toe niet de hele dag aan dood te denken. Ik heb weer vertrouwen. 

Heel veel liefs van mij,
Anneke

Lieve Chantal,

Door middel van dit kaartje met mooie vlinder wil ik je nogmaals héél hartelijk bedanken voor dit prachtige cadeau: de training EHBR.

Ik ben je ontzettend dankbaar want ik heb enorm veel aan gehad aan de training. Mooie opdrachten, nieuwe inzichten, een gedicht wat me raakte tot op het bot.

Het omschreef zó goed hoe ik me destijds voelde.

Het kan haast geen toeval zijn dat dit/jij op mijn pad kwam.

De training geeft je weer moed, geloof in jezelf, verdieping, leert weer in verbinding te komen staan met jezelf.

Als een vlinder hoop ik mezelf weer te transformeren tot wie ik in de kern ben. Mezelf terug vinden en mezelf compleet accepteren zoals ik ben en eruit zie.

Het is nog een weg te gaan maar ik ben in ieder geval op weg.

Dank, heel veel dank lieve Chantal

Trudy Langeveld

PS Ook het coachgesprek was zeer waardevol!!!

Vol met inspiratie! Ik deel met jou oprecht en eerlijk, kwetsbaar en spiritueel mijn inzichten en ervaring vanuit de lessen die ik leerde.