Blog

Hier moet je toch niet aan denken….

340322441_915011416488776_7046655758643142614_n
Uncategorized

Hier moet je toch niet aan denken….

Gekruisigd te worden. Jij toch ook niet? Gauw kijken we weg van die gruwelijke beelden van Jezus.

Of stel je voor, je verlaten voelen, verloochend door een vriend of je partner.

En toch is dit een verhaal dat over ons allemaal gaat. Want als je met andere ogen kijkt, wil dit verhaal dat duizenden jaren oud is, jou nu iets zeggen. Vandaag.

We worden allemaal gekruisigd, door de dingen die we meemaken, elke dag.

Grote en kleine dingen die ons vastnagelen in oordelen, twijfelen, verwijten en beschuldigen. Je kunt je een slachtoffer voelen van iets wat in jouw leven gebeurt.

Je moet een stressvol project overleven, vechten voor een scheiding, of strijden tegen een ziekte die jou overkomt of een van je kinderen.

Met wijzende vinger, harde stem en duizend van die gedachten, hebben we het over schuld, fout en in de steek gelaten voelen.

Een gebeurtenis kan jou zo vastnagelen aan het kruis. Jij draagt dat kruis, die last en het voelt zwaar. Je voelt je alleen gelaten, bedrogen en zelfs kapot gemaakt. Hoe nu verder?

De vreugde van Pasen werpt een vrolijk licht over een zwaar verhaal.

Wat is het wonder dan? Waar zit die vrolijkheid?

Je kunt naast de gekruisigde ook de redder zijn van jouw eigen leven. Dat je wakker wordt in jouw patronen, jouw gedachten, jouw verlangens en vooral, in jouw eigen kracht.

Je hebt het al ontzettend goed gedaan in jouw leven, maar je voelt dat er iets anders mag. Beter voor jou. Want iedere keer wanneer er iets gebeurt, voel jij dat je een stukje sterft.

En dat wil je niet! Hoe heb jij je zo laten vast nagelen?

We geloven vaak niet meer in Jezus, Bijbel en opstanding maar we geloven wel die negatieve en angstige gedachten in onszelf.

Stel je nou eens voor dat je niet meer bang hoeft te zijn. Want de dood (tegenslag) is niets anders dan een voortgang van het leven. Hoe ga je daar mee om?

En dat kruis is een last die we onszelf op onze schouders leggen.

Haal die vreselijk pijnlijke doornenkroon van jouw hoofd, die gedachten die jouw hoofd pijnigen.

Dan komt pure kracht vrij, dat bewustzijn in ons, dat altijd voort leeft. Wat zou jouw leven er dan anders uitzien wanneer jij dat zou gaan geloven!

Jezus was geestkracht, liefdevol en oordeelloos. Jij bent die zelfde kracht met jouw gedachten, woorden en handelingen.

Opstaan na een tegenvaller, opstaan na een verlies, opstaan na een ziekte, opstaan na een scheiding. Vol vertrouwen in dat wat weer komen gaat.

Van kruis naar een poort die voor jou opent om te groeien en bloeien. Zo voel je echt dat jij leeft, zo is het bedoeld.

Dat is het eeuwige licht dat in ons schijnt, laat het zo elke dag Pasen zijn in jouw leven!

Liefs,

Chantal