Wat jij wil weten over de Jaarcoaching

Wat jij wil weten over de Jaarcoaching

Hoe het begon

In de late herfst van 2020 vroeg ik het universum wat ik qua werk mocht doen voor het hogere doel. Die vraag, draaide alles in mijn leven, in mijn praktijk. Ik zat op dat moment op onze berg in Portugal en Corona greep overal om zich heen.

Bijna twintig jaar lang had ik zowel vrouwen als mannen begeleid op hun levenspad met wat voor hulpvraag dan ook. Ze waren vast komen te zitten, depressief, burn-out, niet lekker in hun vel.

Na een aantal sessies vonden ze een weg naar buiten, luchtiger en heler. Ik gaf energetische behandelingen of magnetiseerde en een tijd na de laatste sessies, namen ze toch weer contact op. Voor mij voelde het als een soort van quick-fix, ik hielp, ik magnetiseerde en de ander kon weer verder. Het voelde niet duurzaam, het beklijfde niet lang. Dat komt niet door die man of vrouw maar door de patronen en ervaringen die je vak 30, 40, 50 of zelfs 60 jaar lang hebt gehanteerd. Dat zijn altijd patronen om de waarheid of de pijn niet onder ogen te zien. Die patronen zijn in ons ingesleten, als een pick-up-naald die steeds in dezelfde groef blijft hangen, dat klinkt ook niet lekker.

Toen ik gevraagd werd om voor een grote uitvaartorganisatie groepen en individuele mensen te begeleiden na een groot verlies (nabestaanden van zelfdoding), leerde ik dat een verlies niet een punt is maar een komma. Je denkt dat jouw leven eindigt bij dat verlies, maar zoals wij samenwerkten was het een komma en moedigde ik aan om het levensverhaal verder te schrijven. En dat werkte.

Maar Corona maakte een einde aan het fysieke werk en samenzijn. Ondernemend als ik ben begon ik online en creëerde het programma Eerste Hulp Bij Rouw (EHBR).

En toen kwam die vraag: hoe ik vrouwen (online wilde ik alleen nog maar met vrouwen werken) kon begeleiden voor het hogere doel. Het antwoord kwam direct en duidelijk: Bied ze aan om hen een jaar te coachen. Jaarcoaching. Jaarcoaching… Jaarcoaching… Jaarcoaching, klonk het steeds. En zo schreef ik een aantal vrouwen aan die eerder het EHBR programma hadden gedaan en van wie ik het gevoel had dat ze open stonden voor een verdere stap. Ik kon de enorme potentie zien in al deze vrouwen. Mijn intentie was om dit rustig te beginnen met 3 vrouwen. Niet 3, maar 12 vrouwen stapten in!

Deze vrouwen zeiden ja, nadat er dit in hun hoofd gebeurde:

Oh dat is echt wat voor mijn zusje of vriendin!

Dat heb ik niet nodig (zeker niet een heel jaar.

Dit, is precies wat ik wil, te duur kan ik niet betalen

Dat wil ik wel maar eerst….. en dan…..

Dit komt précies op tijd, dit wil ik!

Dat gun ik mijzelf nu eigenlijk wel, wat zal dát mij goed doen!

Ik vind het spannend, zo naar mezelf kijken, misschien volgend jaar…

Oh wat herken ik dat! Twijfel, oordelen, uitstellen, jezelf niet gunnen (maar wel een ander ?). Toch voelden zij allemaal dat ze nu eindelijk écht vooruit wilden en het niet alleen konden doen.

Waarom Coaching zo belangrijk is

Coaching is (gelukkig!) bewezen, een trend. Het groeiende aanbod coaches duidt op een taboe dat doorbroken is: hulp vragen En dat is lang moeilijk geweest voor heel veel vrouwen! Nu, zijn meer en meer vrouwen die hulp zoeken want meer en meer vrouwen weten inmiddels dat ze er alleen niet zo snel uitkomen. 


Vrouwen weten dat deze enorm turbulente en veranderende tijd veel van ons vergt. Daarom is  een richtingwijzer en iemand die met regelmaat en een onafhankelijk luisterend oor juist alleen maar heel erg fijn is. Want de samenleving nu en de toekomst is nog steeds heel erg onzeker, en het levenstempo blijft hoog.

Daarnaast kun je jezelf niet aan je eigen haren uit het moeras omhoogtrekken. Je kunt jezelf ook niet op je rug kijken en ook niet in je eigen ogen, de spiegels van de ziel. Daarom is het goed om iemand te vinden die dat met jou samen gaat bekijken, die samen met jou in jouw leven en ziel gaat kijken. Want er is zoveel te vinden wat jij zelf niet kunt zien!


Daarom ga ik het komende jaar in op het proces: Hoe BLIJF je in verbinding met jezelf, hoe word je beter in het voelen wat goed is voor jou, hoe zet je die zekere stappen verder. 

Het universum en haar werking zal steeds krachtiger in jouw leven verschijnen, en juist dat gaat jou gelukkiger maken. Je bent meer dan jouw lichaam alleen!

In tegenstelling tot een goed gesprek met een vriend of vriendin, partner of familielid, is een gesprek met mij als coach fundamenteel anders, zo is wel gebleken, uit alle fijne reacties/reviews die ik kreeg van de 12 vrouwen in de afgelopen Jaarcoaching. Door alle studie en werk spreek ik alle talen van geloof, van rouw en heling. Niets is mij vreemd. Je krijgt van mij geen oordeel, mening of goedbedoeld advies over wat het beste voor je is, dat doe ik niet, ik begeleid jou naar jouw eigen keuzes.

Ik luister en respecteer jou zoals je bent en samen doen we nieuwe (onbetaalbare) inzichten op. Met een investering in een coachtraject, investeer je in je toekomst en in jezelf.

Wat houdt het nou eigenlijk in?

Tussen alle afspraken door blijven wij ook verbonden en kun je mij altijd benaderen, via whatsapp, mail of bellen. Ik zal altijd reageren en jou weer verder op weg helpen. Velen hebben dat ook al afgelopen jaar gedaan. Ik loop echt met jou mee en kijk met jou mee hoe jij jouw leven ervaart.

Elke maand, dus 12 X in dit jaar, zullen de coachsessies thema’s  hebben die te maken hebben met hoe wij met al onze gedachten en ervaringen in het leven staan, hoeveel ruimte jouw authenticiteit of ziel krijgt. We moeten niet vast zitten in ons leven we moeten dansen en blijdschap voelen!

Dit worden o.a. de thema’s.

 • We starten met kijken vanuit welke modus jij aan het leven bent, wat is jouw thuisbasis en we zorgen dat jij sterker in jouw thuis-zijn-gevoel gaat worden
 • We kijken naar de wortel van het geluk en welbevinden in jouw leven
 • Een van de moeilijkste dingen voor vrouwen, grenzen stellen, is een groot thema dat een paar keer terugkomt. Hoe leer je grenzen stellen en daarna hoe je ook liefdevolle grenzen kunt stellen
 • Als spiritualiteit eerst iets was wat je erbij deed, wordt spiritualiteit meer en meer een vorm van zijn, van leven
 • We kijken naar jouw relaties met anderen, relaties met situaties die zich voordoen en de relatie met jezelf en jouw innerlijk kind
 • Ik leer je hoe je omgaat met steeds weer terugkerende valkuilen
 • We staan stil bij hoe je echt het verleden kunt loslaten en meer gaat leven in het nu
 • Welke patronen mogen nu doorbroken worden zodat jij meer rust en blijheid gaat vinden, wat staat jou nog in de weg
 • Waar in jouw leven verlies jij onnodig veel energie en tijd
 • We gaan voor het vinden van een nieuwe Jij: Wie ben je, Wat is jouw missie, Waar ligt jouw weg
 • En natuurlijk staat ook dit op het programma: Hoe blokkeer jij jouzelf om echt te zijn wie je diep van binnen bent
 • En elke sessie weer kijken we naar wat er op dat moment speelt in jouw leven en wat er nodig is
 • In welke grotere dimensie leef jij, zodat jij niet meer het gevoel hebt dat je alles alleen moet doen
 • Twaalf maal in dat jaar kun jij jouw ei kwijt, kijk ik met jou mee in jouw leven hoe jij het zo goed mogelijk voor jezelf kunt doen, en daardoor voor anderen 
 • Alle sessies en tussen de sessies door krijg je meditaties die de thema’s dieper in jou bewust laten worden

En daar nemen we samen een heel jaar voor. Ik heb er zin in!

Mijn ervaring is dat veel vrouwen met meerdere verlieservaringen lang blijven doorlopen.Miskraam, scheiding, ouder met Alzheimer, kind-partner verlies, ontslag, borstkanker en dan het verlies van jezelf. 

Heb jij lang gezorgd voor anderen en impact gemaakt op andere levens. Je hebt jezelf lang weggecijferd, moe van het enorm harde werken in het leven? Heb jij lang geprobeerd de wereld te overtuigen van jouw waarde, je plek hard moeten verdienen? En uiteindelijk ben jij jouzelf wat kwijt geraakt.

Meestal gaat het goed, houd je het lang vol, tot een ingrijpende gebeurtenis, crisis, ziekte of verlies het leven (plotseling) verandert.

Herken jij dit?

Wat kost de Jaarcoaching?

De jaarcaching 1.812,- en bied ik aan voor 998,- euro. Dat is mijn bijdrage aan jou en de wereld! Van 998,- merk je niet zoveel want elke maand betaal jij dan maar 83,- euro. Dit is het tarief voor de Jaarcoaching December 2021 – December 2022.

Ben jij de laatste vrouw die dit Pad met mijn wil bewandelen? Ben jij enthousiast geworden? Ik heb nog maar 1 plaats voor we beginnen op 1 December .

Zo gaan gaan we samen een lang traject aan. Al die tijd loop ik met jou mee in jouw leven. Na twintig jaar begeleiding geloof niet meer in het vrijblijvende en zeker niet kortdurende ad hoc trajecten, die vaak alleen maar een Quick-Fix zijn. Met een coaching elke maand, constante begeleiding, maak jij grote, solide, duurzame en constante stappen vooruit. Deze tijd van verandering, waarin al zoveel gebeurt, is een quick-fix niet genoeg om jou wortels te geven, want morgen, volgende week, volgende maand is alles alweer anders.

Wil jij weten of er nu echt nog plaats is? Stuur mij gauw een mail naar: info@chantaldemol.nl

Liefs,

Chantal

Review jaarcoaching:

Lieve Chantal,

Zo leuk dit traject samen! Ik word er helemaal door ‘gepakt’, zo inspirerend. Ik ben nu ook echt eindelijk met mijzelf bezig, iets dat ik al zo lang wilde. Helemaal voor mijzelf. Jouw begeleiding motiveert enorm. Alle goede tips en meditaties. Je bent er de hele tijd en de volgende sessie staat ook meteen geboekt. Het is fijn om te weten dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen, jij weet de stappen vooruit, jouw inspirerende vragen houden mij bezig. 

Ik had echt geen idee toen ik eraan begon, wat ik moest verwachten, maar nu kom ik echt thuis, in mezelf

Nu, weet ik wat een enorm goeie beslissing dat ik heb genomen. Had ik dat niet gedaan, dan was mijn leven anders gelopen en was ik zonder perspectief van groei verder gegaan. Ik voel echt dat ik groei nu, alsof ik eindelijk ontwaak uit een slaaptoestand. Ik ben echt verrast!

 Ellen, 16-2-2021

Chantal,

Ik heb geen idee wat jij precies doet, hoe jij werkt, maar jij hebt met jouw manier van begeleiden en helen mij zo enorm geholpen! Ik heb geen last meer van mijn jarenlange depressie en ook mijn lichamelijke klacht is over. Ik sta weer vol in het leven.

Jarenlang heb ik sessie na sessie gehad bij verschillende psychologen. Al bij ons eerste gesprek had jij mij vragen gesteld die mij zoveel inzicht hebben gegeven. En dat bleef al die maanden zo doorgaan.

Dankjewel!

Bernadette, 2020

PS: Of ben jij geïnteresseerd in de Jaarcoaching van December 2022 – December 2023? Stuur mij dan ook een mail dan zet ik jou op de wachtlijst: info@chantaldemol.nl