Roadtrip voor Twintigers

Oriëntatie - grenzen - communicatie - dromen - avontuur

Zo’n belangrijke fase waarin zoveel gebeurt en die bepalend is voor de rest van je leven!

Ik heb het over de twintigers. De tienerjaren achter de rug, op weg naar volwassenheid. Vol in groei en bloei in studie en werk op weg naar de settelende dertig.

Voor velen een super leuke periode waarin ze vol avontuur en toch veiligheid stap voor stap verder gaan en op weg zijn naar vervullende baan en fijn gezin.

Maar wat als je wat wiebelt in het leven. En jij niet zo goed mee komt. Het lijkt of anderen allemaal heel goed weten hoe met het even om te gaan. Wat als jij moeite hebt met al die onrust, onzekerheid, onduidelijkheid en chaos van de Corona tijd? Want als je al dat Online helemaal niet fijn vindt en je hunkert naar aanraking en samen zijn met anderen?

Ga je maar door in alles of wil je eens even kijken wat er nu binnen in jou gebeurt?

Uit ervaring weet ik dat er veel twintigers nu in dat wiebelende gevoel zitten. Soms gepaard met somberheid, angst of zelfs depressie.

Het wiebelt. Waar en wanneer durf je stevig te staan. Wie kun je geloven. Welke visie, voorspelling, welke cijfers. Je studie verloopt anders dan je had gedacht, je stage werd afgebroken, je werk ging niet door.

Ja, ik ken ze. Net begonnen aan een prachtige eerste baan, als laatste erin, als eerste eruit.

Tegenslag. Verwachtingen die niet uit komen, teleurstelling.

Nu hebben we daar allemaal mee te maken. Maar nogmaals, deze fase van twintig naar dertig is ze super super belangrijk.

Jarenlang begeleidde ik vastgelopen veertigers, zoekend vijftigers en uitgebluste zestigers. En steeds meer verjongde de clientèle. Tot het mij opviel dat het vooral de twintigers waren die hulp zochten. En dat was niet mis! Grote, hele grote vragen hebben ze, nachtenlang piekeren, keuzestress, angststoornissen, Prozac voor de somberheid.

In gesprekken met professionals die met twintigers werken of in het onderwijs zitten werden mijn vermoedens bevestigd. Veel twintigers die hier juist geen hulp bij krijgen. Het klonk allemaal precies zo zoals het panel van twintig twintigers waarmee ik werkte voor dit plan. Ook het boek van Nienke Wijnants over de twintigers en dertigers hielp mij om te komen tot dit plan:

Ik ga op ‘reis’ met de twintigers.
Ik ga iets doen wat mij ooit veel gebracht heeft en waar ik veel van geleerd heb. Tijdens die reis maken we dingen mee, praten we over het leven, kijken we naar het grotere en de sterren. We gaan lol maken en heel veel delen met elkaar. Om te leren wie we zijn, wat we willen, wat het leven is.

In alle veiligheid en vertrouwen. Online, 7 Etappes, stap voor stap door jouw leven. Vanuit jouw eigen veilige huis, op jouw tijd en tempo. Met avontuur, lol, uitstapjes, maaltijden, opdrachten en uren lang turen. Leren hoe je weet wat je verder wil.

Want als je in deze fase maar wat aanmoddert en doorgaat krijg je daar later misschien wel last van.

Wil jij meer informatie? Wil jij mee doen?

Laat het mij weten!

info@chantaldemol.nl

It Takes a village to raise a child... Afrikaans gezegde

It takes a village..... Vaak hebben we dat al niet gehad. En dan later, wanneer we groter zijn, denken we het allemaal alleen te kunnen?

Onderzoek wijst uit dat hoe eerder we aandacht geven (begeleiding) aan de jongere kwetsbare generatie, zij daar zelf de vruchten van plukken. En zo de hele samenleving. 

We willen toch niet wachten tot de GGZ lijsten voller en voller raken? Deze generatie heeft het pittig. Diverse onderzoeken en instellingen zijn hier mee bezig. Hogescholen, universiteiten, en dat in een snel veranderende wereld. 

Begin nu, bij jezelf. 

Zoek jezelf en je zult vinden.....

De jeugd heeft de toekomst!

Herken jij jezelf hierin? 

  1. Worstelen met druk, keuzes, onzekerheid, angst, Hoogsensitiviteit, onrust.  Wat leidt tot disbalans en lichamelijk/psychische klachten (depressie en paniek of angst stoornissen)
  2. Last van piekeren en negatieve en sombere/depressieve gedachten en gevoelens
  3. Soms overspoeld worden door onbekende en onbegrepen emoties
  4. FOMO Fear of Missing Out (iets missen en er niet bij horen maar ook na het maken van een keuze verlies van ervaring andere opties)
  5. Vraag jij je af, Wat is de zin? Wie ben ik? Waar hoor ik bij?
  6. Voel jij je door Corona eenzamer door gemis aan contact en vriendschappen
  7. Vraag jij je ook af: waar word ik gelukkig van
  8. Twijfel jij hoe je omgaat met zorg voor familieleden
  9. Heb jij te maken met verlies dierbaren, of ziekte van dierbaren?

Kijk gauw verder, daar zie je wat we allemaal gaan doen!