Workshop Omgaan met Grenzen – Deel 1

Workshop Omgaan met Grenzen – Deel 1

Workshop Omgaan met Grenzen – Deel 1

Wat goed dat jij je hiervoor hebt aangemeld!

Dat betekent dat jij écht een stap wil zetten om beter jouw grenzen in de gaten te houden en dichter bij jouzelf, jouw kern, te leven. Door betere grenzen maak jij ook betere keuzes! Jij hebt straks geleerd wat beter is voor jou en wat niet.

Je weet het eigenlijk wel, dat je veel vaker tijd voor jezelf vrij zou moeten maken. Beter jouw eigen grenzen moeten aangeven en daar trouw aan zijn. Ook vaker NEE moeten zeggen. Maar ja, het kómt er gewoon niet van. Het lúkt gewoon niet. Ondertussen voel jij je er ongemakkelijk onder, je hebt er echt geen tijd voor of je zou niet weten hoe. Dat roept een schuldgevoel op en een gevoel van falen. En dus gaan we maar door zoals we altijd doen. Blijven we moe en onrustig diep van binnen. En zien we op tegen wéér zo’n dag morgen. Wat is dat toch? Hoezo, waarom wéten we wel dat het anders kan, maar lukt het ons toch niet? Wat maakt kiezen voor jezelf zo lastig?

Het afgelopen jaar heeft ons van veel dingen bewust gemaakt maar ook afgepakt. Door Corona moesten wij steeds weer onze grenzen opzoeken of werden we in ons leven en werk begrensd. Ging jij over jouw grenzen heen of gingen anderen over jouw grenzen heen. Ongetwijfeld heb je veel meegemaakt het afgelopen jaar.

De vraag is hoe je daar nu mee om gaat en hoe jij nu beter met jouzelf goede grenzen kunt stellen. Al het oude is niet meer, er is geen normaal meer maar we willen wel verder leven. Juist in dat verder leven zit de enorme potentie om dat nu goed en liefdevol voor jouzelf te onderzoeken. Hoe heb je dat tot op heden gedaan, hoe zou je dat anders kunnen doen voor de toekomst of in bepaalde situaties.

Weet je, we zijn opgevoed met de boodschap dat je een goed mens bent als je lief bent voor je omgeving. Het is dus niet gek dat we de hele tijd, jarenlang, geneigd zijn om veel te geven en daarvoor constant over onze grenzen heen gaan.

Een grens is niet zomaar iets. Het is een wereld van verschil tussen jezelf goed voelen of jezelf schuldig, moe, uitgeput, boos, verdrietig, slap, of gekunsteld voelen (niet echt). En dit gaat om jouw leven. Alleen jij kunt hier iets aan doen, verwacht dat niet van anderen want dan kun je lang wachten.

Wat kun je leren in de Workshop Grenzen Stellen?

  • Waarom het zo ongelofelijk belangrijk is om grenzen te stellen
  • Je krijgt Reflectie-vragen om jou direct meer inzicht in jouzelf te geven
  • Inspirerende verhalen van anderen, als voor beeld hoe anderen dat doen
  • Tips om jou echt te helpen beter grenzen te stellen
  • En Hoe jij nu echt betere keuzes kunt maken

Verder krijg je een:

  • Video Coaching over het belang van grenzen en het maken van de goede keuzes voor jou
    En:
  • Meditatie Hoe jij dagelijks doet en leeft om je bewust te maken van jouw onbewuste gedrag
  • 4 Praktische tips voor jouw eigen grenzen, jouw zelfzorg, waar je NU mee kunt beginnen
Price € 15,00
Instructor Chantal de Mol
Duration 1 day
Lectures 3
Enrolled 23 students