Blog

Meditatie in bijzondere tijd

Blog

Meditatie in bijzondere tijd

In tijden van crisis en oorlog wil je vluchten uit de hele situatie naar veiliger en betere bestemmingen met al je dierbaren. Nu we gedwongen worden om meer in en om het huis te blijven pakken we snel alle klussen op die vaak al jaren lagen te wachten. De uitbundige zon nodigt uit om vooral naar buiten te gaan maar er zal een moment komen dat dat niet meer mag en kan. Dan kunnen we niet meer in van alles vluchten en moeten we verblijven bij dat wat er is. Hoe lang zullen we dat volhouden?

De uitspraak ‘Als je niet meer naar buiten kunt, keer dan naar binnen’ zag ik op social media langskomen. En zo is het. Deze crisis daagt ons allen uit om in het oog van de orkaan te gaan zitten. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een orkaan draait met enorme kracht om een punt heen, het oog van de storm. In dat oog, in het midden, is het stil. Hoe houd je in de hectiek van deze crisis de verschillende krachtvelden van je persoonlijk kompas in het vizier? 

In die eigen innerlijke rust en vrede die in ons huist en van daaruit de wereld met liefdevolle ogen te bezien.Maar dat is lang niet voor iedereen weg gelegd. Innerlijk is soms wat eng en vreemd. Daarnaast bezorgt het toekomstbeeld, hoe ziet de wereld er uit na de crisis, velen al grote zorgen.Daarom willen Kees Voorhoeve en ik je uitnodigen om mee te doen aan onze gratis meditaties die met regelmaat op geheel nieuwe stijl (digitaal) plaats zullen vinden. Als een vluchtplaats voor ons allemaal, om even bij elkaar te zijn en stil te worden. Om te proberen die onzekerheid, machteloosheid, verdriet, irritatie en boosheid te beteugelen en te kijken of we daaraan voorbij kunnen gaan.

Data: 

Donderdag 26 maart, dinsdag 31 maart en donderdag 2 april van 10.00 – 11.00
Maandag 6 april van 19.30 – 20.30
Donderdag 9 april 10.00 – 11.00
Maandag 13 april 19.30 – 20.30
Donderdag 16 april 10.00 – 11.00
Maandag 20 april 19.30 – 20.30
Donderdag 23 april 10.00 – 11.00

Je kunt je bij mij aanmelden. Ook al kun je niet alle keren, laat nu een bericht achter en ik laat je weten hoe we contact opnemen, waarschijnlijk via Zoom of WhatsApp groepsgesprek. 

Deze mail komt maar 1 keer.
Voel je vrij om mee te doen. Alleen, met je partner en zelfs kinderen zijn welkom. Een keer om te proberen of doe je alle keren mee. Alles is goed!

Geen probleem wanneer je niet eerder hebt gemediteerd. 
Meditatie werkt rustgevend, heeft een positieve invloed op je hersenen en werkt veel krachtiger in groepsverband.Laten we lief zijn voor elkaar en voor onszelf.

Kees en Chantal

PS Kees Voorhoeve en Chantal de Mol leiden sinds jaar en dag groepen en bijeenkomsten op spiritueel gebied.